Kikapcsolódási lehetőségek​

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Ópusztaszer autóval 1 óra alatt elérhető, és vétek kihagyni, ha már nem lehet strandolni az időjárás miatt. „Lépj be a múltba!”- ezzel a mottóval újult meg 2015-ben a z Emlékpark, amely egy időutazás a magyarok történetében. Itt található a híres Feszty -körkép, de kipróbálható az íjászkodás, miközben jurták és tanyavilágot idéző régi épületek és interaktív látogatóközpont érdekes kombinációja várja a látogatókat. Ez valóban egy egész napos program! Ópusztaszer sokak számára zarándokhellyé vált, és többször is visszatérnek, akiket eltalál a hely varázsa!

Körösvölgyi Állatpark

Interaktív tanösvény, kicsiknek és nagyoknak a Csáky kastély egykori kertjében, az évszázados fákkal teli Anna- ligetben! Szarvas 40 km-re található Gyopárosfürdőtől, és akár több napra elegendő szabadidős programot is kínálhat a messziről idelátogatónak. Mi, békés megyeiek jól ismerjük a várost, mégis gyakran kirándulunk oda. Keresztlányaim ámult tekintettel nézték az európai bölények fenségességét, a különleges szarvasokat, az aranysakált és persze uhu bagoly komát.

szarvasi arboretum

Szarvasi arborétum

Száraz, de hűvösebb időben irány a Szarvasi Arborétum. Ez nem egy villámlátogatás, hanem több órás program, lassabb tempóban akár egész napos. Válaszd az „Óriás körtúrát” és ne hagyd ki a Mini Magyarország makettparkját, Pepi gróf varázstanyáját és tekints meg a malmot a történelmi Magyarország közepén! Éld át a természet varázsát a Körös partján, óriás mamutfenyők árnyékában, kék pávák társaságában!

Holli Lak
Címünk

5904 Orosháza Gyopárosfürdő, Napsugár utca 91.

Elérhetőség