Kikapcsolódási lehetőségek​

Wenckheim Krisztina álma- a pósteleki kastély

Nászajándékként épült Békés megye legfiatalabb és egykor legszebb kastélya, amely túlélte a háborúkat, a fosztogatásokat, 1983-ban azonban egy munkaőrségi gyakorlat keretében felrobbantották. Mindezek ellenére egész napos program bejárni a kastélyparkot, amely bringaúton is megközelíthető. Ahogy az egykori tó körül sétálgatunk, szinte látjuk az egykori 40000 rózsatővel ékesített kertet, amelyek pompáját ma tavirózsák pótolják. A bejárat olyan szép még romos állapotában is, hogy számos elöljárót megihletett már, többször szó volt arról, hogy az egykori pompát helyreállítják és szálloda vagy konferenciaközpont formájában hívják életre az egykori szépséges kastélyt. Kis képzelet, csipetnyi történelem és megelevenedik a Széchenyi- Weinckheim kastély!

A Betyárkirály nyomában

“Esik eső, szép csendesen csepereg,Rózsa Sándor a kocsmába veszeleg.” – Ha nem hiszed?- Járj utána! 30 km-re Gyopárosfürdőtől, kísértetkastély és Rózsa Sándor vár Kondoroson. A Batthyányi-Geist, egykori vadászkastély ma kísérteteket hív, kertjében öreg fa mesél egykori miniszterelnökünkről, Batthyányi Lajosról, hiszen a fát ő ültette közel 200 éve. Ma már csak árnyéka önmagának, mint ahogyan a romos falak, az egykor impozáns kocsibehajtó, ahol grófok, bárok érkeztek hintókkal. Sokan elherdált örökségnek nevezik az egykor pompás kastélyt, amely Kondoros és Nagyszénás között található félúton. Innen már csak 10 perc, és leülhetünk Rózsa Sándor mellé, aki ízes beszédével megmosolyogtat minden korosztályt. Betyárkirály volt ő,

Dottó vonat- a turistajárat

Ha bemennél a városba, de nem szeretnél autóba ülni, akkor szállj fel a Dottó vonatra! Az Orosháza belvárosa és Gyopárosfürdő közötti mintegy 4 km-es távolságot érdemes legalább egyszer megtenni a turistajárattal, hiszen így nyugodtan kiélvezheted a nézelődés lehetőségét. A Dottó vonat tavasztól őszig közlekedik, a jegy ára:

Eszem-iszom

Ha szívesen ennél valami vidékit vagy csak bemennél a városba, és innál egy jó sört vagy pohár bort a bárok egyikében, akkor íme néhány tipp! Gádoroson (15 km-re) található a régió egyetlen középkori étterme. A karót nyelt tikfi, a vitéz lovag dárdája és az asszonyságok üdvözítő fogása csak egy kis ízelítő az étlapról. Ha pedig csak bringával betekersz Orosházára, ne hagyd ki Mozsi koktéljait az Amigoban, vagy az Amadeus kávéház finom kávé különlegességeit egy finom sütemény mellett. Amennyiben csak sütire vágysz, irány a Szoki cukrászda! Helyben vár a Élmény étterem és a Fehér Hattyú- egy esti séta után kiváló választás a vacsora elfogyasztására, be sem kell menni a városba!

Gyopárosfürdő

Gyógyító erő Gyopárosfürdőn, a helyi termálkút vizét 1999-ben nyilvánították gyógyvízzé. A termálvíz fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatása mellett színvonalas élménypark és szabadtéri strand teszi feledhetetlenné az itt töltött időt. Télen gyógyuljon, nyáron élvezze a hűsítő habokat és a gyopárosi tó kínálta csónakázási, vizibiciklizési lehetőségeket! Ha pihenni vágyik, kikapcsolódhat télen, nyáron!

kerekparut

Kerékpártúra, geocaching

Ha már itt vagy, nézz körül! Nincsenek hegyeink vagy patakjaink, de biztos, hogy Téged is elvarázsol a sárgálló repce- vagy napraforgó mező, a harapható friss levegő, a végtelen határ beláthatósága! A mezők színe évszakfüggő, de a levegő minősége, az árokparton nyíló vadvirágok sokszínűsége állandó: tavasztól-őszig. Kiépített bicikliút Székkutastól Csorvásig, de a városba is könnyedén bejuthatsz a kerékpárúton. És ha szívesen keresel geoládákat, akkor itt sem kell csalódnod! Magyarország 4733 geoládájából akad olyan, ami itt van elrejtve, csak meg kell keresned!

Holli Lak
Címünk

5904 Orosháza Gyopárosfürdő, Napsugár utca 91.

Elérhetőség